TaaiTaai

Wat moet erin:

  • 250 gram bloem
  • 100 gram honing
  • 1 eetlepel stroop
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel potas (kaliumcarbonaat)
  • 3 theelepels kaneelpoeder
  • 1 theelepel gemalen anijs
  • 1 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 1 theelepel kruidnagelpoeder

Verwarm de honing zachtjes en roer de stroop er doorheen. Zeef de bloem en meng er de specerijen en het rijsmiddel door. Voeg er de inmiddels afgekoelde honing en stroop bij en kneed het geheel tot een stevig deeg. Rol het deeg uit (onder huishoudfolie) of maak er vormpjes van in een koekplank. Leg het op een met margarine ingevette bakplaat en bak het in een matig verwarmde oven (160 graden) in circa 25 minuten lichtbruin en gaar.

En nu natuurlijk lekker smullen!!

De bakpiet.

Online bookmaker Romenia bet365